Ik ben het meest in mijn element als ik kan scheppen en creëren. Naast mijn baan als Beeldend therapeut in de psychiatrie en de verslavingszorg en het runnen van mijn Praktijk EVEnt (o.a. Workshops schilderen, Art boekje maken en de cursus (ver)Beeld & Bundel) heb ik altijd mijn eigen creatieve pad bewandeld. Begonnen met textiel, spinnen, wol verven met planten, breien, wandkleden maken, naaien etc. Daarna heb ik een periode met klei gewerkt en de laatste jaren ben ik meer aan het schilderen en maak ik Beeldboeken. Mijn opleiding in kunst, vormgeving en techniek bestaat uit akte K en U-Textiele werkvormen, Creatieve handvaardigheid, allerlei cursussen op het gebied van boetseren, schilderen en Beeldboeken maken maar vooral veel zelf doen, ervaren en experimenteren. Dat alles heeft mij gebracht waar ik nu ben en waar ik mee verder wil.  Nieuw voor mij is Recycling Art, hiervoor gebruik ik theezakjes, koffiepads en found nature. Zo ontstaan er driemdimensionale werken. 

 

In mijn schilderijen werk ik met acrylverf, collage, zand, gel medium, stofjes etc. de laatste tijd ook veel met gips en gesso, boomschors,  roest en allerhande natuurlijke materialen. Mijn beelden maak ik van klei of mergel. Bij mijn foto’s richt ik me vaak op een thema zoals bv. water, roest of dubbelbeelden. Veel van mijn geschilderde landschappen zijn gebaseerd op foto’s die ik maak van roest/erosie. In mijn Beeldboeken komt eigenlijk alles samen. 

Ik kan overal door worden geïnspireerd, door de natuur, door water, een theezakje, een regendruppel, roest, verval of gewoon vanuit mezelf..